Λέβητας ιόντων galan

 

10
cp01
cp02
cp03
cp04
g01
g02
g03
gaizer
galan
ochag
protector
stream
sykies
vulcano
01/15 
start stop bwd fwd

 

Ο "Galan" είναι ένας λέβητας θέρμανσης ηλεκτροδίου ελευθέρας ροής, ο οποίος πλεονεκτεί έναντι των άλλων συστημάτων θέρμανσης, τόσο για την θερμιδική του απόδοση, όσο και για την σχέση τιμή-απόδοση.

Λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα (κατανάλωση 20-25% χαμηλότερη από άλλες πηγές θέρμανσης) Έτσι ο "Galan" αποτελεί όχι μόνο ένα υψηλής απόδοσης σύστημα θέρμανσης, αλλά και μια οικονομική και άκρως οικολογική λύση. Προϊόν της ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας, ο "Galan" χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα στις ακραίες συνθήκες του Ρωσικού χειμώνα.

Ο καυστήρας "Galan" μπορεί να τοποθετηθεί σε νέες αλλά και υπάρχουσες εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, εύκολα και με ελάχιστο κόστος. Δεν απαιτεί πολύπλοκες εγκαταστάσεις και είναι η ιδανική λύση για να απαλλαγείτε από τα μειονεκτήματα της κεντρικής θέρμανσης. Λόγω του μικρού του όγκου, η εγκατάστασή του δεν απαιτεί περισσότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο τοίχου, όπως επίσης δεν χρειάζονται μπουριά, δεξαμενές και ογκώδη εξαρτήματα. Ο καυστήρας "Galan" λειτουργεί με ιονισμό. Δηλαδή τη διάσπαση των μορίων του νερού σε θετικά και αρνητικά ιόντα, τα οποία κινούνται αντίστοιχα ανάμεσα στα αρνητικά και θετικά ηλεκτρόδια, παράγοντας θερμότητα ακαριαία, εξασφαλίζοντας πλήρη απόδοση από το πρώτο λεπτό λειτουργίας.

Δε χρειάζεται συντήρηση κάθε χρόνο. Δε χρειάζεται καπνοδόχο. Δε χρειάζεται δεξαμενή για καύσιμα. Λειτουργεί αθόρυβα.

Μπορεί να εγκατασταθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Χρειάζεται μικρό χώρο τοποθέτησης (μόλις 1 τ.μ). Είναι οικολογικό προϊόν (απόλυτα ανακυκλώσιμο).

Παρέχει απόλυτη ενεργειακή ελευθερία όταν βάλουμε παράλληλα και ένα φωτοβολταϊκό στην στέγη του σπιτιού μας.

Ο χειρισμός είναι απλός και εύκολος από τον ψηφιακό πίνακα χειρισμού.

Βάζοντας παράλληλα ή στη σειρά πολλά μηχανήματα πετυχαίνουμε αύξηση του όγκου θερμαινόμενου νερού καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες μεγάλων συγκροτημάτων.

Ιδανική λύση για αποδέσμευση από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

Φιλοσοφία κατασκευής

Ο λέβητας ηλεκτροδίων / ιόντων είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα θέρμανσης, η οποία χρησιμοποιεί νέα επαναστατική και άκρως οικονομική μέθοδο αύξησης της θερμοκρασίας, βασισμένη στην τεχνολογία θέρμανσης ιόντων . Από το 1992 η εταιρεία Galan, χρησιμοποιώντας έργα για στρατιωτική τεχνική, αρχίζει την παραγωγή νέας γενιάς συσκευών-ηλεκτροδίων τύπου συνεχούς ροής , η λειτουργία των οποίων βασίζεται στον ιονισμό του υγρού μέσου. 1994. - Εμφανίζεται στην αγορά το πρώτο μοντέλο, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης. Η κατανάλωση ενέργειας για λέβητα Galan είναι 30-40% χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες κατά το ίδιο αποτέλεσμα θέρμανσης. Με τη χρήση σύγχρονων υλικών και τεχνολογιών η λειτουργία του εξοικονομεί ενέργεια.

Από τις εργαστηριακές μετρήσεις αλλά και την πιλοτική λειτουργία των λεβήτων ηλεκτροδίων / ιόντων, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι 2 έως 2,5 φορές φθηνότερη από την θέρμανση με πετρέλαιο.

Σύντομη περιγραφή λειτουργίας του λέβητα ηλεκτροδίων / ιόντων:

Με την εγκατάσταση του λέβητα ηλεκτροδίων / ιόντων, το νερό που περιέχεται στο σύστημα θέρμανσης, αντικαθίσταται μερικώς (συμπληρώνεται) με ειδικά παρασκευασμένο θερμομεταφορικό διάλυμα, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες

ιδιότητες για τη λειτουργία και τις οικονομικές επιδόσεις του λέβητα.

Ιδιότητες του θερμομεταφορικού διαλύματος:

Εκτός από τη δυνατότητα ιονισμού, το θερμομεταφορικό διάλυμα έχει την ιδιότητα να διακρατά τη θερμότητα.

Θερμαίνεται γρήγορα και κρυώνει αργά ( έχει ακριβώς αντίθετες ιδιότητες από το αντιψυκτικό, στο σύστημα ψύξης ενός αυτοκινήτου) γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι απόλυτα αβλαβές για τα μεταλλικά μέρη του συστήματος θέρμανσης (σώματα, μεταλλικοί σωλήνες, βάνες κ.λ.π.) και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί σε αυτά διάβρωση με την πάροδο του χρόνου, καθώς περιέχει αντισκωριακή - αντιδιαβρωτική ουσία.

Πλεονεκτήματα του λέβητα ηλεκτροδίων / ιόντων:

 1. Ταχύτατη απόσβεση της επένδυσης λόγω χαμηλού κόστους χρήσης
 2. Απολύτως αθόρυβη και καθαρή λειτουργία, περιορισμένες διαστάσεις, μικρό βάρος, ελκυστικό ντιζάιν - δυνατότητα εγκατάστασης ακόμα και εντός της οικίας
 3. Δεν χρειάζεται περιοδική συντήρηση ή καθάρισμα
 4. Παρέχει αξιοπιστία, ασφάλεια και ευκολία χειρισμού
 5. Ο λέβητας ηλεκτροδίων / ιόντων έχει υψηλό συντελεστή απόδοσης που αγγίζει το 98%
 6. Δυνατότητα σύζευξης του λέβητα ηλεκτροδίων / ιόντων με ηλιακό θερμοσίφωνα, μέσω εναλλάκτη διπλής σερπαντίνας (σύστημα τριπλής ενεργείας) για περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30%
 7. Δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης σε ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης με λέβητα άλλου τύπου

Η χρήση ηλεκτρικού boiler galan, είναι πιο συμφέρουσα από την χρήση πετρελαίου ντήζελ ανεξάρτητα από την κατανάλωση.

Το κόστος του πετρελαίου ντήζελ είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα που απαιτείται από ένα ηλεκτρικό boiler galan. Με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο τον χειμώνα του 2011, το όφελος από την χρήση του ηλεκτρικού boiler galan αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Το κόστος του φυσικού αερίου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μεγαλύτερο από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για την παραγωγή της ίδιας θερμότητας στον χώρο του καταναλωτή για κατανάλωση μικρότερη από 2000KWh ανά δίμηνο. Για μεγαλύτερη κατανάλωση το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγαλύτερο από το κόστος του φυσικού αερίου. Αυτό αναμένεται να αλλάξει με την επιβολή μεγαλύτερου ειδικού φόρου στο πετρέλαιο καθώς η τιμή του φυσικού αερίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου.

Λοιπά πλεονεκτήματα ηλεκτρικού boiler galan:

Τα ηλεκτρικά boiler εκτός από το πλεονέκτημα του κόστους έχουν και τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Αυξημένη ασφάλεια.

a. Δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς του καυστήρα

b. Δεν υπάρχει κίνδυνος από διαρροή καυσίμου

c. Δεν χρειάζεται ετήσια συντήρηση

d. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης του καυσίμου. Σε περιπτώσεις αποκλεισμού της περιοχής λόγω κακοκαιρίας δεν υπάρχει ανησυχία για την λειτουργία του (εκτός αν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα    λειτουργούν ούτε τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο ντήζελ ή φυσικό αέριο).

 • Περισσότεροι ωφέλιμοι χώροι
 • Δεν απαιτείται χώρος αποθήκευση καυσίμου
 • Απαιτείται σημαντικά λιγότερος χώρος λεβητοστασίου
 • Στις πολυκατοικίες αν χρησιμοποιηθεί ένα ηλεκτρικό boiler σε κάθε διαμέρισμα, αυτό μπορεί να τοποθετηθεί εντός του διαμερίσματος οπότε εξοικονομείται ο χώρος που διαφορετικά θα δεσμευόταν στους κοινόχρηστους χώρους για τις στήλες, τους συλλέκτες, τα εξαεριστικά και το ντουλάπι που τα καλύπτει.

a.   Χαμηλότερο κόστος από τις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο ντήζελ ή φυσικό αέριο.

 •  Έμμεσο κέρδος

a. Περισσότεροι ωφέλιμοι χώροι ή μείωση του κόστους του ακινήτου. Σε μια τυπική περίπτωση όπου εξοικονομούνται 10τ.μ. από το λεβητοστάσιο και το χώρο της δεξαμενής καυσίμων σε μια περιοχή με κόστος ακινήτου 2.000€/μ2/αυτό σημαίνει οικονομία 20.000C.

  1. Δεν υπάρχουν έξοδα συντήρησης του καυστήρα
  2. Οι ενδιάμεσοι όροφοι στις πολυκατοικίες δεν θα επιβαρύνονται με τις απώλειες της οροφής του ρετιρέ και του δαπέδου του κατώτατου ορόφου.
  3. Σε πολυκατοικίες αν χρησιμοποιηθεί ένα ηλεκτρικό boiler σε κάθε διαμέρισμα, δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν θερμιδομετρητές.
  4. Γρηγορότερη απόκριση του συστήματος θέρμανσης λόγω της μικρότερης ποσότητας νερού στο κύκλωμα. 
  5. Αυτονομία. Σε μια πολυκατοικία μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητο ηλεκτρικό boiler σε κάθε ιδιοκτησία.

Μειονεκτήματα ηλεκτρικού boiler galan:

Αυξημένο κόστος στο ρετιρέ και στον κατώτατο όροφο. Στην περίπτωση χρήσης ενός ηλεκτρικού boiler galan σε κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας, το ρετιρέ και ο κατώτατος όροφος θα επιβαρύνονται με τις απώλειες της οροφής και της πυλωτής/δαπέδου, που στην περίπτωση της κεντρικής θέρμανσης μοιράζονται ομοιόμορφα στις ιδιοκτησίες όλων των ορόφων.

Κόστος κυκλοφορητών. Θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας κυκλοφορητής σε κάθε διαμέρισμα για να καλυφθούν οι ανάγκες του διαμερίσματος. Αυτό το κόστος αντισταθμίζεται από την μη απαίτηση θερμιδομετρητών.

 

Μειονεκτήματα

 

 

 

Η θέρμανση με λέβητες ιόντων είναι μια νέα μορφή θέρμανσης για την Ελλάδα, αν και στις ανατολικές χώρες χρησιμοποιείται για σχεδόν 20 χρόνια.

Πολλοί έφεραν αυτούς τους λέβητες στην Ελλάδα και τους προώθησαν στην αγορά, χωρίς να γνωρίζουν τη λειτουργία τους και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για να δουλέψουν σωστά, οικονομικά και αποδοτικά. 

Επίσης, δεν υπάρχουν πολλοί ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί που να γνωρίζουν πώς πρέπει να τους εγκαταστήσουν.

Έτσι, μερικοί τοποθέτησαν τους λέβητες ιόντων και μετά από ένα μήνα λειτουργίας αυτοί απορυθμίστηκαν, χωρίς κάποιος να μπορεί να τους ρυθμίσει εκ νέου, ή με τα πρώτα δυνατά κρύα έχασαν την απόδοσή τους και εκείνοι οι υδραυλικοί/ηλεκτρολόγοι που τους εγκατέστησαν δεν ήξεραν πώς να διορθώσουν το πρόβλημα.

Αυτά είναι πράγματι μειονεκτήματα, όχι όμως του λέβητα ιόντων, αλλά εκείνων που τον προώθησαν στην αγορά χωρίς γνώση του αντικειμένου και με αδυναμία υποστήριξης μετά την πώληση.

Για να ξεπεράσουμε αυτά τα μειονεκτήματα, θέλουμε να γνωρίζετε ότι πριν προχωρήσουμε στην προώθηση αυτού του προϊόντος στην αγορά, που εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα, έχουμε τοποθετήσει εμείς οι ίδιοι στα σπίτια μας τον λέβητα ιόντων galan, έχουμε κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και παρακολουθούμε τη λειτουργία και την απόδοσή του.

Τον λειτουργούμε από τον Σεπτέμβριο του 2011 και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από την απόδοση όσο και από την οικονομία του (25% χαμηλότερη από το πετρέλαιο). 
 
Δεν διαθέτουμε απλώς προς πώληση το λέβητα ιόντων galan, αλλά τον υποστηρίζουμε με εξειδικευμένα συνεργεία εγκαθιστώντας τον με ασφάλεια και επιτυχείς ρυθμίσεις και στη συνέχεια με ό,τι χρειαστεί, ανά πάσα στιγμή. 
 
Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μπορούμε να υποστηρίξουμε, εκτός από αυτή καθαυτή την επιτυχή λειτουργία του λέβητα ιόντων galan, και τα εξής σημαντικά:
 
 1. Θα δουλεύει εναλλακτικά οποιοσδήποτε άλλος υπάρχων καυστήρας (π.χ. πετρελαίου ή φυσικού αερίου).
 2. Ο ίδιος ο λέβητας ιόντων galan θα σας παρέχει ζεστό νερό μέσω του υπάρχοντος boiler.
 3. Θα πιάνετε, ως απόδοση, πραγματικές  θερμοκρασίες 60-70 βαθμών ή και περισσότερο, πράγμα που θα μπορείτε να το ελέγχετε όποτε θέλετε με θερμόμετρα που θα σας δείχνουν την πραγματική θερμοκρασία του κυκλώματός σας.
 4. Με μια δική μας "πατέντα" προστατεύουμε τα σώματα και το κύκλωμα του σπιτιού από πιθανές φθορές που μπορεί να προκαλέσουν τα άλατα που δημιουργούνται από τη διάσπαση των ιόντων.
Έτσι, εκμηδενίζουμε τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα και εξασφαλίζουμε την επιτυχή εγκατάσταση, ρύθμιση και λειτουργία του συστήματος.
 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
 
 • Να υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος: Π.χ. Για να λειτουργήσει ένας λέβητας geyzer 9kw, που θα θερμαίνει ένα χώρο πάνω από 120 τ.μ. θα χρειαστεί τριφασικό ρεύμα. Αν το ρεύμα είναι μονοφασικό, ο λέβητας θα υπολειτουργεί.
 • Τα σώματα καλοριφέρ μέσα στο σπίτι είναι προτιμότερο να είναι πάνελ και όχι φέτες γιατί αυτές συγκεντρώνουν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα νερού μέσα στο κύκλωμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται λέβητας μεγαλύτερης ισχύος αυξάνοντας την πιθανότητα ανεπάρκειας του υπάρχοντος ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

 

 

Τοποθετήσεις

 

Δείτε μερικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τοποθετημένους λέβητες ιόντων

 

15
130
agia_triada
kordelio01
kordelio02
other01
other02
other03
other04
other05
other06
other07
panorama01
panorama02
panorama03
souroti02
souroti03
suroti01
sykies
temperature
01/20 
start stop bwd fwd

 

Τιμοκατάλογος